De jacht op de schimmenjaagster is geopend…

Yvonne van Hertum is weer boos. Deze keer moet de Gemeente Rotterdam het ontgelden omdat die geen uitzondering op de regels wil maken voor Het Stralend Middelpunt Van Het Heelal.

Mevrouw Van Hertum is niet alleen boos, mevrouw Van Hertum is zelfs zo boos dat mevrouw Van Hertum de Gemeente Rotterdam in een Facebookbraakseltje vereerd heeft met De Loden Eikel. Niet dat het een officiële prijs is, maar daar laat mevrouw Van Hertum zich uiteraard niet door tegenhouden. [Schermafdruk]

Laten we dat braakseltje eens analyseren.

Morgen is het 2 weken geleden dat ik iemand van de Gemeente Rotterdam hier thuis had om te komen praten voor eventueel hulp, lees scootmobiel, vervoer op maat en hulp in de huishouding. De eerste 2 vragen werden positief beantwoord, dat kon geen probleem maar………ja natuurlijk is er een maar….hulp kan ik en samen met mij duizenden andere doodzieke mensen vergeten want ik heb een partner….ja ik wel (goddank)het floepte er nog net niet uit *grinnik. Dus kan mijn partner dat mooi doen was het kille antwoord wat ik kreeg….San keek haar aan met een blik van: ben jij door een uil uitgebroed? Ik schijnbaar ook want ze zei u bent het daar niet mee eens? wat denk je zelf dan…..

De overheid heeft tegenwoordig als beleid dat wie hulp nodig heeft, dat primair in de eigen omgeving moet zoeken. Daar kun je het mee eens of oneens zijn, maar zo is het beleid tegenwoordig. Dat betekent dat wanneer je een partner hebt, die partner de eerst aangewezen persoon is om voor je te zorgen. Terecht, want als je trouwt beloof je voor elkaar te zorgen “in ziekte en gezondheid, in goede en slechte tijden, tot de dood u scheidt” dus dan moet je niet gaan klagen als van je verwacht wordt dat je die belofte nakomt. Anders moet je maar gaan scheiden.

Mevrouw Van Hertum is dus boos. Niet zo bijster handig om te doen als je toch al beweert een zwak hart te hebben, doch dit terzijde. Meer precies, mevrouw Van Hertum is boos omdat de Gemeente Rotterdam geen uitzondering wil maken voor mevrouw Van Hertum en manlief Peet, onder het motto dat Peet, zijnde de partner, in staat is om voor zijn echtgenote te zorgen.

Mevrouw Van Hertum is het er dus niet mee eens dat mevrouw Van Hertum geen huishoudster krijgt op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Dat is diezelfde mevrouw Van Hertum welke van mening is dat etnische minderheden, moslims, asielzoekers, vluchtelingen, en alle andere inwoners van Nederland welke hier niet geboren zijn, niet blank zijn en niet op Geert Wilders stemmen, geen recht op hulp hebben. Doch ook dit terzijde.

Maar voor de niet hulpbehoevende mevrouw Van Hertum zou de overheid dus wel hulp moeten regelen. Diezelfde overheid waar mevrouw Van Hertum vrijwel iedere dag over te keer gaat op Facebook. Je moet maar durven.

mijn man moet om 04.45 opstaan, koffie naar binnen gooien, brood klaarmaken, hond uitlaten en dan is het 06.00 uur. Dan wordt hij opgehaald om naar zijn werk te gaan (meestal Maasvlakte) daar mag hij als ze na 1 uur rijden (file) even de hele dag keihard sappelen. Om 15.30 de zelfde ellende naar huis, weer een uur en file. Thuisgekomen mag hij Ziva uitlaten, opruimen, stofzuigen en boodschappen doen, want na zo’n dag heeft hij best wel trek. Na het eten gekookt te hebben moet hij (vind hij zelf) afwassen en koffie zetten. Inmiddels is het al 19.00 uur.

Om te beginnen moet Peet niet klagen, in deze tijd mag hij blij zijn dat hij nog een baan heeft. Er zullen ongetwijfeld meer dan genoeg werklozen te vinden zijn die het graag van hem overnemen. Ziva hoeft hij niet uit te laten, dat kan mevrouw Van Hertum zelf ook wel. Bovendien is frisse lucht goed voor je gezondheid. Mevrouw Van Hertum zal zelfs wel moeten, want een herdershond moet je toch echt wel vier keer per dag uitlaten, niet alleen ’s ochtends vroeg en aan het einde van de middag, en Peet zal echt niet in z’n lunchpauze naar huis komen om de hond uit te laten.

Opruimen en stofzuigen is geen probleem voor mevrouw Van Hertum, zo groot is het Hertumse Rookhol niet. Eten koken en afwassen mag geen probleem zijn voor Peet, na mevrouw Van Hertum’s overlijden zal hij dat ook zelf moeten doen, tenzij Wilma het overneemt natuurlijk (over onze vermoedens omtrent de precieze aard van de band tussen die twee laten we ons niet uit, u mag zelf wat bedenken). Elke dag boodschappen doen hoeft ook niet, Peet werkt geen zeven dagen per week en kan dus, net als hele volksstammen in Nederland, best wel één keer per week de boodschappen voor een hele week in huis halen.

Dan nog even de dag doorpraten met mij en tja dan is het alweer 23.00 uur dus naar bed, want de volgende dag begint de ellende opnieuw….

Dus vanaf Peet’s thuiskomst tot na de afwas heerst er stilzwijgen in het Hertumse Rookhol? Wel knap van Peet trouwens dat hij het al sinds z’n 17e weet te redden op 5,5 uur slaap per nacht. Weliswaar heeft niet iedereen acht uur nodig, maar van een havenarbeider zou je toch verwachten dat-ie het op 5,5 uur niet redt.

En dan durft zo’n huppelk*t te beweren dat mijn partner daar voor is…..

Wat denkt mevrouw Van Hertum dan dat de rol van een partner is? Is manlief Peet enkel en alleen bedoeld als bron van inkomsten? Of (ooit, in een grijs verleden) als sekspartner voor die momenten dat mevrouw “Hete Hetty” Van Hertum hitsig was maar Paul Schaap geen tijd had? Mevrouw Van Hertum, als u eerst met regelmaat Peet ophemelt als zijnde uw “steun en toeverlaat” en uw “rots in de branding”, dan moet u niet gaan zeuren als de overheid zich daarbij aansluit.

Echt kwaaier kun je me niet krijgen Gemeente Rotterdam…..

Kennelijk wordt mevrouw Van Hertum dus nog kwader van een ambtenaar welke het beleid uitvoert, dan van mensen welke kinderen seksueel misbruiken. Dat geeft te denken.

Anderzijds: de ervaren Yvonnewatcher zal bekend zijn met de hechte band tussen mevrouw Van Hertum en kinderporno…

Nooit heb ik mijn handje opgehouden, nooit geprofiteerd van het verrotte systeem en dan zo iets flikken bij iemand die vanaf zijn 17de levensjaar loopt te buffelen in de haven…..bah de loden EIKEL is voor jullie….

Mevrouw Van Hertum heeft “nooit geprofiteerd van het systeem”? Heeft mevrouw Van Hertum al weer vergeten dat mevrouw Van Hertum in de schuldsanering heeft gezeten en uiteindelijk het grootste deel van die schuld nooit betaald heeft? Dus wie hebben uiteindelijk die op krediet gekochte spullen betaald? De klanten die wèl hun rekening betalen. En wie hebben mevrouw Van Hertum’s belastingschuld betaald? Precies, de overige inwoners van Nederland die wèl belasting betalen.

Ammehoela, “nooit geprofiteerd”. Mevrouw Van Hertum doet al heel mevrouw Van Hertum’s leven sneue bestaantje weinig anders dan profiteren van anderen; is het niet van de overheid, dan wel van mevrouw Van Hertum’s ‘vrienden’ door om de zoveel tijd onder valse voorwendselen geld in te zamelen (waarna die ‘vrienden’ op Facebook geblokkeerd worden zodra ze vragen gaan stellen over hoe dat geld nu eigenlijk precies besteed is).

En dan hebben we het nog niet gehad over Huurdersvereniging IJsselmonde, de RET, en de pinpas, juwelen, en muntencollectie van de pinautomaat ‘moedertje’…

Conclusie

Gezien mevrouw Van Hertum’s historie op het gebied van verzonnen kwalen is het nog maar de vraag of mevrouw Van Hertum daadwerkelijk zo ziek is dat mevrouw Van Hertum hulp nodig heeft (anders dan levenslange en intensieve psychiatrische hulp). Het lijkt ons dat mevrouw Van Hertum meer gebaat zou zijn bij een figuurlijke schop onder mevrouw Van Hertum’s kont (al hebben we ook geen bezwaar tegen een letterlijke variant) om vervolgens verplicht tewerkgesteld te worden.

Advertenties

Commentaren op: "De eikel van Yvonne van Hertum" (6)

 1. Precies zoals het is! Mooi geschreven!

 2. Yvon is eerder stervende geweest maar gelukkig was ze er steeds weer. Nou ja niet gelukkig natuurlijk voor ******* *********** ** ********* haha
  Dus het is begrijpelijk dat zij hopen dat ze nu wel echt gaat, lol

  (Beledigende opmerkingen door redactie verwijderd)

  • De enige wijze waarop mevrouw Van Hertum ooit stervende geweest is (en nu stervende is), is in de zin van “we gaan allen ooit dood, dus we zijn allen stervende”. We kunnen enkel hopen dat in het geval van mevrouw Van Hertum het daadwerkelijk sterven op korte termijn zal plaatsvinden. De wereld zal er een iets betere plek van worden.

  • Hé Wilma\, gaf Yvonne ineens het adres van deze pagina? In het verleden gaf ze nooit internet pagina’s van haar tegenstanders daar deze de waarheid over haar gaven? Of ‘Wilma’ ben je niet zelf Yvonne zoals ze al jaren onder valse namen loopt te reageren op website’s. Het is allemaal wel weer heel toevallig… maar het gedrag is een patroon van Yvonne van Hertum haar zelf!

 3. […] meer waar die traditie vandaan komt, maar de traditie wordt in ere gehouden, en dus werd ‘De eikel van Yvonne van Hertum‘ ook […]

 4. Keientrekker zei:

  Ik zag dat ze op 22 maart is overleden. Die clowneske trekjes van haar en dat ze stikte in haar eigen leugens zal ik wel missen eh ahum. Kan ze in het hiernamaals mensen aan het lachen maken met haar leugens en hersenspinsels hahaha. Ze is nu dus daadwerkelijk gestorven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: