De jacht op de schimmenjaagster is geopend…

In een eerder artikel werd vermeld dat mevrouw Van Hertum geen hulp krijgt van de Gemeente Rotterdam. Geen nood, de redding is nabij voor mevrouw Van Hertum!

Mevrouw Van Hertum was niet blij toen mevrouw Van Hertum van de Gemeente Rotterdam te horen kreeg dat mevrouw Van Hertum geen hulp zou krijgen van de Gemeente Rotterdam omdat mevrouw Van Hertum’s echtgenoot in staat was zelf die hulp te verlenen. Vervelend voor beroepsprofiteur mevrouw Van Hertum, maar goed nieuws voor de belastingbetaler.

Traditiegetrouw worden artikelen meteen na publicatie voorgelezen op de redactie. Niemand weet meer waar die traditie vandaan komt, maar de traditie wordt in ere gehouden, en dus werd ‘De eikel van Yvonne van Hertum‘ ook voorgelezen.

Aldus sprak de stagiair…

Vervolgens deed onze stagiair zijn mond open, en sprak de woorden: “Ja, maar…”.

Dat klonk nogal alsof hij mevrouw Van Hertum wilde gaan verdedigen, een actie die carrièretechnisch niet bijzonder handig is, maar hij mocht z’n verhaal afmaken.

“Ze kan toch hulp krijgen?” vroeg hij. “Ten eerste, mevrouw Van Hertum heeft toch zoveel ‘vrienden’ die mevrouw Van Hertum in alles steunen? Dan kunnen en zullen die toch wel helpen? Zo moeilijk kan het niet zijn om een schema te maken zodat iedereen bij toerbeurt een dagje naar mevrouw Van Hertum gaat om te helpen. Al zullen ze er waarschijnlijk wel onderuit proberen te komen met smoesjes als ‘te ver weg’ en ‘geen geld om naar Rotterdam te komen’ of iets dergelijks.”

Erezaak

De rest knikte instemmend. Als de Hertumse Slaafjes inderdaad echte vrienden van mevrouw Van Hertum zijn, mag verwacht worden dat ze dat ook in de praktijk laten merken. We kunnen ons zelfs voorstellen dat ze het als een eer zien om een hele dag in het Hertumse Rookhol en de nabijheid van Het Stralend Middelpunt Van Het Heelal te mogen verkeren.

We bedoelen maar, die eer is zelfs onze hoofdredacteur nog niet te beurt gevallen, terwijl het toch bepaald geen geheim is dat mevrouw Van Hertum, gezien mevrouw Van Hertum’s obsessieve belangstelling voor hem, al jaren verliefd op ‘m is.

Briljant!

“En ten tweede?” vroeg onze hoofdredacteur. Waarop de jongeling droogjes en met een stalen gezicht antwoordde:

“Heel simpel, kost maar één telefoontje. Mevrouw Van Hertum heeft mevrouw Van Hertum’s pinautomaat, euh, ‘moedertje’ toch om euh, erfenis-technische redenen, in een of ander verzorgingstehuis gedumpt? Dan heeft die geen huishoudelijke hulp meer nodig, dus goeie kans dat Asiah nu wel tijd zal hebben om een dag per week te komen helpen. En ze kennen elkaar toch al.”

Het blijft een bijzonder gezicht, de complete redactie gierend van het lachen over de grond te zien rollen. De buren kwamen zelfs vragen wat er aan de hand was…

En wat onze stagiair betreft: we zien een gouden toekomst in de journalistiek voor ‘m weggelegd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: