De jacht op de schimmenjaagster is geopend…

Yvonne van Hertum, nimmer te beroerd om misbruik van anderen te maken, heeft weer eens misbruik gemaakt van anderen. Deze keer is mevrouw Van Hertum op kosten van (de donateurs van) de Stichting Ambulance Wens naar de dierentuin geweest.

Nadat mevrouw Van Hertum wereldkundig had gemaakt dat mevrouw Van Hertum “terminale longkanker” zou hebben (hetgeen iedereen zonder meer voor waarheid diende aan te nemen), maakte mevrouw Van Hertum wereldkundig graag alvorens te overlijden een keer wolven te willen zien. Daarvan lopen er in Nederland wel wat in het wild rond maar die laten zich (door ervaring wijs geworden) zelden zien, dus dat zou lastig worden, maar gelukkig (voor mevrouw Van Hertum, niet zozeer voor de wolven zelf) leven er ook een aantal in gevangenschap—om precies te zijn in de GaiaZOO in Kerkrade.

Daniel den Hoed kliniek

Een treinkaartje van Rotterdam naar Kerkrade en terug kost bijna € 50 (of, naar Hertumse Valuta omgerekend: circa drie Von, waarbij V 1,00 overeenkomt met de actuele prijs van een fles Bacardi), maar, zo zal mevrouw Van Hertum ongetwijfeld bedacht hebben, waarom zou je dat zelf betalen wanneer je iemand anders er voor op kunt laten draaien? In dit geval dus de donateurs van de Stichting Ambulance Wens.

Een van de Hertumse Slaafjes heeft kennelijk een baantje bij de Daniel den Hoed kliniek, en stuurde, op briefpapier van de werkgever, een brief naar de Stichting Ambulance Wens met de strekking dat mevrouw Van Hertum een niet-mobiele en terminale longkankerpatiënt zou zijn, en als laatste wens had om wolven in het echt te zien. Dat niet-mobiele deel was van belang, daar de Stichting zich expliciet richt op niet-mobiele patiënten (vandaar die ambulance, anders konden ze wel met de auto of het openbaar vervoer).

De Stichting vertrouwde erop dat het verhaal klopte (want waarom zou je de Daniel den Hoed kliniek niet vertrouwen?), enige tijd later arriveerde de ambulance bij het rookhol van de voor-de-gelegenheid-niet-mobiele mevrouw Van Hertum, waarna mevrouw Van Hertum kon gaan genieten van een gratis en volledig verzorgd dagje dierentuin, onderweg (mevrouw Van Hertum kennende) uitgebreid verhalend over mevrouw Van Hertum’s fictieve oorlogstrauma, bij elkaar gefantaseerde medische historie, echt-waar-maar-niet-heus Joods zijn, en mevrouw Van Hertum’s ‘carrière’ als ‘pedojaagster’, daarbij gemakshalve verzwijgend dat mevrouw Van Hertum nimmer op pedo’s gejaagd heeft, laat staan er ooit een gevangen heeft (tenzij u het verleiden van Paul Schaap meetelt) maar er daarentegen wel voor gezorgd heeft dat een pedoseksueel uit handen van Justitie kon blijven.

Scootmobiel

Want, is mevrouw Van Hertum eigenlijk wel “niet-mobiel”? Allerminst. Afhankelijk van de stand van zaken op mevrouw Van Hertum’s Facebookbraakselpagina komt mevrouw Van Hertum namelijk wel of niet in aanmerking voor een scootmobiel via de Gemeente Rotterdam.

Zou mevrouw Van Hertum inderdaad een bedlegerige, terminale kankerpatiënt zijn, dan zou de vraag “wel of geen scootmobiel” niet gesteld worden door de Gemeente Rotterdam, want in dat geval zou mevrouw Van Hertum nog maar één keer uit bed komen, en dat zou dan zijn om overgebracht te worden naar het mortuarium.

Krijgt mevrouw Van Hertum geen scootmobiel, dan is dat dus omdat mevrouw Van Hertum mobiel genoeg is om zonder te kunnen. Krijgt mevrouw Van Hertum wel een scootmobiel, dan is mevrouw Van Hertum ook mobiel. Daarom heet zo’n ding ook scootMOBIEL en niet scootgebondenaanbed. In beide gevallen is mevrouw Van Hertum dus niet “niet mobiel”, en dus behoort mevrouw Van Hertum niet tot de doelgroep van de Stichting Ambulance Wens.

Hetgeen betekent dat mevrouw Van Hertum de kluit weer eens belazerd heeft. Wij zijn de Stichting Ambulance Wens niet, maar als we het wel waren dan zouden we gaan uitrekenen hoeveel dat op grond van leugens verkregen uitstapje gekost heeft en mevrouw Van Hertum vervolgens de rekening sturen. Hint, hint.

Taxi

Het helpt mevrouw Van Hertum natuurlijk ook niet dat mevrouw Van Hertum op de dag zelf een brancard nodig had, maar een dag later wel woedend in een taxi kon stappen (à raison van pakweg de prijs van een fles Bacardi, en nog eentje voor de terugweg) om naar het verzorgingstehuis te gaan in welke mevrouw Van Hertum mevrouw Van Hertum’s pinautomaat ‘moedertje’ een tijd geleden gedumpt heeft, naar wij vermoeden om voorschot-op-de-erfenis-technische redenen.

Een verzorgingstehuis in welke de omschrijving “een pittige tante” met voorsprong de positiefste aanduiding is welke voor mevrouw Van Hertum gehanteerd wordt (daarna wordt het in rap tempo erger), en waar men mevrouw Van Hertum dan ook liever ziet gaan dan komen, doch dit terzijde.

Nog even dit

Nadrukkelijk wijzen we er op dat we de Stichting Ambulance Wens niets verwijten. Ze doen goed werk, en mogen redelijkerwijs verwachten dat wanneer iets beweerd wordt in een brief van een organisatie als de Daniël den Hoed kliniek, het verhaal wel zal kloppen. Het is in de praktijk waarschijnlijk niet werkbaar om alles nog eens extra te controleren, en helaas zullen er altijd mensen zijn die misbruik proberen te maken van de goedheid van anderen.

Advertenties

Commentaren op: "Yvonne van Hertum belazert Stichting Ambulance Wens" (5)

 1. Weet je dat wijf moet opgegeven worden voor het programma opgelicht. hoe mooi zou het zijn als heel Nederland en haar volgers de echte waarheid zouden kennen. laten we dat doen!

 2. Even een reactie op het bezoek aan Gaia Zoo.
  Dit is niet tot stand gekomen door “”een Hertums Slaafje die een baantje bij de Daniël den Hoed kliniek heeft “” zoals hieboven beschreven staat.
  Iedereen kan de stichting ambulance wens aanschrijven .
  Maar zoals ik begrijp geloven jullie niet dat mevrouw longkanker heeft en terminaal is.
  Ik weet nml wel dat het zo is.

  • We weten dat het uitstapje tot stand is gekomen door een Hertums Slaafje met een baantje bij de Daniël den Hoed kliniek, omdat de Stichting Ambulancewens zelf heeft aangegeven dat het verzoek daar vandaan kwam.
   Maar als mevrouw Van Hertum inderdaad terminale longkanker heeft, hoe kan het dan dat mevrouw Van Hertum nog steeds de deur uit gaat en actief is op Facebook? We hebben terminale kankerpatiënten meegemaakt, maar die deden de laatste maanden van hun leven helemaal niets meer behalve op bed liggen en wachten op de dood. Dus, hoe weet u zo zeker dat mevrouw Van Hertum longkanker heeft, terwijl mevrouw Van Hertum de bijbehorenden symptomen niet heeft?

  • En nu we toch uw aandacht hebben: kunt u even uitleggen waarom u nu opeens ‘Thea’ heet, terwijl u in uw vorige ractie (onder het artikel ‘Yvonne van Hertum en het Wilma-mysterie‘ nog ‘Wilma Struyk’ heette?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: